Blog

SilverChic

Modern Marie Antoinette

Az Uhrik Teodóráról készített fotósorozatunk után ez a következő szerelem-projektünk, amiben ismét kibontakoztathatta a kreativitását stábunk valamennyi tagja.

Ezúttal a divatrajongó és divatteremtő Marie Antoinette-et mutattuk meg. 

Marie Antoinette korának szigorú illemszabályait felrúgva, divatba hozta a vesszőkosárral merevített szoknyák helyett a kényelmesebb, természetesebb, nőiesebb ruhákat, visszafogta a túlzó sminkelés divatját, ami egyébként még mérgező is volt. 

Ő indította el a divatlapok ősét, a róla készült figurás divatrajzokból alakult ki később a Vogue, és az első divatgyűjtemények nyomdai sokszorosítását is neki köszönhetjük.

2 koncepciót fotóztunk:

Az első szettben korhű jelmezt, rizsporos parókát használunk, mert egyszerűen kíváncsiak voltunk rá, hogy hogyan is működött ez a viselet.

A másodikban pedig egy kicsit aktualizáltuk Marie Antoinette-et, aki a divat mellett imádta a szórakozást, a szerencsejátékot, a bálokat, a társasági életet. Ezt az életérzést a mai kor fesztiválhangulatában adtuk vissza, ezért a fesztiválokat idéző elemeket csempészünk a fotókra. Itt kortárs tervezők ruháit és cipőit használtuk, mint a Sentiments, Nos Simple és az Illés Handmade Shoes. 

Fotós: Rácz Edit

Stylist: Csókási Lilla

Smink, haj: Rédli Ágnes

Modell: Cseh Myra

Ruhák: Sentiments, NOS Simple, Illés Handmade Shoes, MAFILM jelmeztár

A helyszín: Anantara New York Palace Hotel

Projekt: Ilkaházi Júlia