Blog

SilverChic

Stílus titkok - Fehér ing

Alapruhatárunk egyik kulcsdarabja, sőt az alapdarabok legfontosabbika - túlzás nélkül.

Mindig öltöztet, minden alkalomra tökéletes, sőt mindig szintet emel az öltözéken. Az ing a divatábécé alfája és omegája - Giorgio Armani szavaival élve. És ő ugyan általánosságban az ingre gondolt, bátran merem állítani, hogy a fehér ingre ez hatványozottan igaz. 

Egy alkalommal, amikor egy ügyfelemnek segítettem fehér inget választani, két kiválasztott példány között mérlegelve elhangzott az a meglepő kijelentés, hogy ezt ő úgyis leginkább állásinterjúra fogja viselni. Reményei szerint nem túl gyakran. Egekig szaladt a szemöldököm, hiszen állásinterjún tizen-sok éve voltam utoljára, mégis a ruhatáramnak egyik legjobban kihasznált darabja a fehér ing!

Talán elsőre sok mindenkinek az üzleti öltözet jut róla eszébe, és való igaz, a szigorúan klasszikus üzleti öltözet nélkülözhetetlen darabja.  Ám ez a ruhadarab a maga puritán egyszerűségével még ezer lehetőséget rejt: egy igazi jolly joker. Stílusát az öltözékünk többi darabjával, azaz a stylinggal határozzuk meg. Működik  ünnepélyesen, elegánsan egy alkalmi öltözetben, vagy merész kiegészítőkkel és ütős színekkel kombinálva extravagáns stílusban. Lehet sportos egy hétköznapi farmeres, vagy lazán sikkes egy hétvégi összeállításban. 

A legfelszabadítóbb érzés pedig most is - mint mindig - ha stílusról van szó, önmagunkat adni. Egyszerű, de mégis van néhány titok. Mint minden alapdarabnál, itt is a titok a minőségben rejlik. A szín, az anyag, a kidolgozás minősége és a jó fazon határozza meg.

Lilla